Camping Nooitgedacht

Een artikel in het AD/UN viel mij op. Het betrof een gedoogde wooncamping genaamd Nooitgedacht waar de bewoners weg moesten. De camping was van eigenaar veranderd en wilde deze camping, gelegen aan de Maarsseveense Plassen, omtoveren tot een luxe recreatieplek. 

 

De meeste bewoners wonen er permanent, veelal uit de lagere sociale klasse. Door omstandigheden niet in staat tot het hebben van een huis en daarom uitgeweken naar deze camping. Werkeloosheid, verslaving, problemen met de gemeente is soms de redenen om hun heil te zoeken op Nooitgedacht. Maar er zijn ook enkele bewoners die bewust voor deze plek kiezen, omdat ze vrij en in de natuur willen wonen. 

 

Hun caravans zijn hard aan vervanging toe. Maar bij vervanging daarvan, vervalt het recht op permanente bewoning. De vaste bewoners willen niet weg en onderhouden hun caravan waar dat nog kan. In de tussentijd pleegt de eigenaar geen onderhoud meer aan de camping. Het is nu geëindigd in een patstelling tussen de gemeente Maarssen, de eigenaar en de bewoners en lijkt tussenkomst van de rechter onvermijdelijk.

 

This is the last place if you don`t want to sleep on the streets. A little campground on the border of the city Utrecht (the Netherlands) provides shelter for those who lost their jobs, suffer from addictions or are just to stubborn to live in a flat.