Op een dag stonden ze voor mijn deur; twee jongens in een zwart pak met een naambadge opgespeld. Of ik God geloofde? Met een vriendelijke 'nee' sloot ik snel weer mijn deur. Maar na een paar minuten zag ik het licht: dit is mijn nieuwe fotoproject. 

Na enkele gesprekken met de president van de deze mormoonse zendelingen kreeg ik toestemming om deze jongens te portretteren. De jongens gaan in de leeftijd van 18-20 jaar voor 2 jaar lang op zending. De meeste zendelingen zijn afkomstig uit Amerika en vooral uit Utah. In 2 maanden tijd leren ze de taal van het land waar ze naar toe gaan. Dat land wordt voor hen bepaald en kan over de hele wereld zijn. Eenmaal aangekomen verblijven ze in duo's in appartementen die in eigendom zijn van de mormoonse kerk. Hoe lang en met wie ze verblijven wisselt een aantal keer in die 2 jaar en hebben daar zelf geen invloed op.

Hun dagen zijn lang en volgepland met bijbelstudies, zelf lesgeven, trainingen en natuurlijk langs de deur gaan. Veel vrije tijd is er niet. Ook gelden er strenge regels tijdens de zending: kapsel, kleding, vrijetijdsuitingen zijn bepaald.